4 dagen North Queensland

Hi y'all!

Het is gelukt! Ik heb Cairns voor 4 dagen gedag gezegd en ben met Liam (Ier) en een frotterig maar perfect huurautootje naar de Atherton Tablelands gereden. We zijn begonnen met mooie granietheuvels en walibi's voeren. Super schattig dit keer, minder agressief dan de walibi's in Alice Spings! We vervolgden de weg in stromende regen, Liam voelde zich erg thuis tussen de groene heuvels, regenwolken en nattigheid. Alleen de palmbomen deden anders vermoeden dan een survivaltocht door de Ierse heuvels. Maar het was mooi! De "Misty Mountains" waren daadwerkelijk misty, wat erg mooie uitzichten opleverde. Verder mooie watervallen en een geweldig tropisch meer, maarja, zwemmen met schilpadden zat er toch niet in door het slechte weer. We hebben de eerste nacht doorgebracht in een authentieke Australische pub, "ergens" onderweg. Erg grappig zo schots en scheef en oud en vervallen. De Breakfastburger die ik bestelde als diner was overheerlijk, maar het bed verschrikkelijk. En er was een bad aanwezig, maar als er bruin water uit de kraan komt bedank ik toch liever:)

De dag erna kwam de zon weer door en zijn we doorgereden naar Millstream Falls (mooi!, de breedste van Australie) en een vulkanisch gebied verder inland (Undara). Weer erg mooi, heerlijk gelopen in het National Park, genoten van ijs in een pub bestaande uit 3 oude treinwagons. En alsnog m'n bad genomen, maar dan in "hotsprings" in Innott. Temperaturen varierend van 34 tot 42 graden. En da's warm kan ik je vertellen, heerlijk! Wel vreemd om dat in tropisch gebied te doen. Eigenlijk is een sauna in koud Nederland veel meer de moeite waard. (Anne; hoe verloopt de sauna-actie?;) Maar toch; genieten dat we kunnen! Tot slot hebben we "The Crater" (alsof het wereldwijd bekend is) bezocht, een "gat" van 60 meter diep met water en eendenkroos. Klinkt goed he...haha, maar het was echt geweldig mooi, midden in het oerwoud. De nacht hebben we doorgebracht op een regenwoud-camping in Mossman. Cool om 's avonds te luisteren naar alle regenwoudgeluiden en 's ochtends tot de ontdekking te komen dat de kreek achter je tent loopt. Wat een activiteit in de ochtend! uitslapen komt er niet van zo!

Dag drie zijn we na een bezoekje en zwempartij in Mossman Gorge, naar Daintree gereden. Dat is een soort van 'Crocodile Country', maar Kakadu was veel cooler, al heb ik nu krokodil kunnen proeven en dat smaakt goed! (kip/vis mix) We hebben onze weg vervolgd naar Cape Tribulation. Wauw! Het oudste regenwoud ter wereld eindigt hier in suuuuper mooie stranden en vervolgens is daar het Great barrier Reef. Ties; dit was Lost in het echt! Gelukkig geen vliegtuigwrak, ijsberen en zwarte rook, maar het plaatje was verder compleet. Geweldig! Vooral als je dan ook nog eens met het strand in je rug kan kamperen. We hebben erg hard geprobeerd een kampvuur te maken op het strand, maar dat was erg moeilijk met nattig hout. Palmbladeren branden goed trouwens, maar te kort. En de huls van kokosnoten hebben heel lang veel vuur nodig. jammer jammer... Helemaal jammer toen bleek dat Liam de autosleutels verloren had... Gelukkig had ik al m'n spullen al in de tent verzameld, zodat ik de dag erna zonder problemen de boottocht kon maken om koraal en vissen te bewonderen. Met een katamaran de zee op, lekker relaxen op het dek en vervolgens net zo relaxed snorkelen in het warme water van de oceaan. Wat een mooie wereld weer! Anders dan Coral Bay, meer vissen, meer kleuren. Super! Schildpadden, pijlstaartroggen, bontgekleurde visjes, enorme schelpen etc. Geweldig!

Bij terugkomst had liam een reservesleutel geregeld. De autoverhuurder is 'm persoonlijk komen brengen...dat is een duur tripje geworden! Een electronische sleutel vervangen blijkt een duur grapje. Niet zo grappig dus, maar we hebben nog genoten van de stranden en het regenwoud in Cape Trib. 's Avonds zijn we teruggereden richting Port Douglas. Sorry Joost, er waren geen locals van 15 jaar terug aanwezig in Douggies. We hebben heerlijk vis gegeten in een van de vele resaurants daar. Compleet in stijl dus! De nacht hebben we (illegaal) doorgebracht op het strand. Super: slaapzakje, mozziespray (anti-prikinsecten) en sterren kijken. That's it! 4 vallende sterren, dat zijn een hoop wensen! heerlijk geslapen en om 6:00 klaar wakker door de opkomende zon (m'n eerste zonsopkomst boven zee!).

Vervolgens een verfrissende douche (de openbare voorzieningen zijn weer eens geweldig hier!), ontbijt gekocht in de supermarkt en heerlijk gebakken ei met bacon gegeten aan zee. Lang leven de openbare BBQ's...zoals ik al zei: de voorzieningen hier...:D

Vanmorgen om 10:00 arriveerden we weer in Cairns en kregen de rekening gepresenteerd voor de vermiste sleutel. Ik ga maar eens proberen m'n reisverzekering in te schakelen! Liam heeft me getrakteerd op ijs, de goede man...haha!

Vanavond heb ik een "traveldate" om te bekijken of we samen de oostkust willen beavonturieren. (Klinkt goed he;)) Dus...nieuwe travelmates op de loer...hoezee!

Wie weet komt m'n volgende bericht vanuit Mission Beach, Airlie Beach, Magnatic Iland.... Plannen genoeg, to be continued...

Cheers!

Anke

Reacties 4

Anne 16-11-2009 07:16

Jeee, wat is het veel maar het klinkt geweldig! Ben druk bezig met het zoeken van de slankie actie maar heeft dit jaar een andere vorm, krrrrrr! Doe mijn best.
x

Anne 16-11-2009 07:20

Jeee, wat veel indrukken en belevenissen. kun je het allemaal bijhouden??? Ben druk op zoek naar de slankie-actie maar ze hebben dit jaar een ander concept! Krrrrrr. Doe mijn best. Geniet ze. x

Elissa 16-11-2009 16:47

Hej AnkyPanky!
Het blijft leuk om je verhalen te lezen! En wat heb je weer een mooie foto's!
Ik stuur dit berichtje vanuit mijn eigen appartementje, waar ik vanaf vandaag internet heb! Hoezee! Ik zit er al een week in en afgelopen weekend zijn Vera, Niki en Roosje wezen logeren. Vreemd hoor, een roomiedate zonder jou! Als je terug bent, dan moeten we snel gaan daten!
Keep on enjoying!
Liefs Elissa

Elissa 16-11-2009 16:47

Hej AnkyPanky!
Het blijft leuk om je verhalen te lezen! En wat heb je weer een mooie foto's!
Ik stuur dit berichtje vanuit mijn eigen appartementje, waar ik vanaf vandaag internet heb! Hoezee! Ik zit er al een week in en afgelopen weekend zijn Vera, Niki en Roosje wezen logeren. Vreemd hoor, een roomiedate zonder jou! Als je terug bent, dan moeten we snel gaan daten!
Keep on enjoying!
Liefs Elissa

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer