Foto-update Roadtrip Broome - Perth (wordt vervolgd...)

Hallo lieve mensen!

Ik heb einedlijk een internetgelegeheid gevonden die lang genoeg open is, waar ik ingelogd kan blijven zonder steeds opneiuw m'n internettijd op te waarderen en waar m'n harddrive geaccepteerd wordt binnen de beveiligingsmaatregelen :D Hoezee!

Ditmaal een updtae van foto's van de roadtrip tussen Broome en Perth met Lindsay en Natalie. Foto's van Perth, Freo en Melbourne komen de volgende keer, hoop ik!

In Fremantle heb ik bij een huis met studenten gelogeerd volgens het "couchsurfing" principe. Je zoekt op internet naar mensen die een slaapplek (bank of een echt bed in dit geval) aanbieden en je vraagt of je mag komen. In ruil voor deze gratis slaapplek zorg je voor een diner en help je natuurlijk mee met de afwas enzo:). Als je geluk hebt is je gastheer/vrouw gezellig en actief en heb je de beste info over de omgeving die je kan hebben. In mijn geval was het een energieloze, luie (dat is niet hetzelfde, maar het maakt het wel dubbel zo erg) gastvrouw met een enorm fijn huis met tuin. Ik heb me wel erg goed vermaakt in Freo gedurende het verblijf daar, maar vooral zonder haar input. Ik ben wel met haar meegegaan naar de sportschool (zo lui was ze dan ook weer niet), dat was wel lache om op z'n australiach situps te doen. klinkt stom, maar het was echt anders, bijna een tell-sell ervaring!:) na 3 nachten had ik het wel gehad met Miss lazy en ben ik verhuisd naar het huis van Sarda'e, ook in Freo. Ik heb haar in Broome ontmoet en dat was zo gezellig dat we overeen kwamen dat ik in Fremantle bij haar zou logeren. het duurde even voordat ik haar telefonisch te pakken had, maar de laatste 4 nachten heb ik bij haar en haar neef doorgebracht. Ze komen (net als hun huisgenoten en vrienden die ik gedurende mijn verblijf daar heb ontmoet) uit Neiuwe Zeeland en brengen hier massaal hun tijd werkend door omdat ze bijna dubbel zoveel betaald krijgen voor hetzelfde werk als thuis. Een behoorlijke community binnen Fremantle, grappig:)

Ik ben enorm verwend met een groot bed, verse bloemetjes ernaast, een grote badkamer, heerlijke maaltijden, BBQ's, relaxen op de beste stranden rondom Perth en dat alles met een dikke auto met prive chauffeur. De neef van Sarda'e is momenteel werkeloos, dus hij was blij met een reizende Nederlandse die ook tijd teveel had. Super! Ik hoop Sarda'e weer te treffen in Nieuw Zeeland, want ze gaat voor een paar maanden naar huis in november.

Inmiddels ben ik dus een behoorlijk verwende backpacker!

En nu Melbourne... Na Fremantle een gigantische stad!! Phoeheej! Maar met een Nederlands en een Duits hostelgenootje kammen we de stad uit op zoek naar leuke kunst en muziek. Melbourne barst er van en grotendeels open bloot op straat of gratis/goedkoop onder een dak.

Ondertussen ben ik op zoek naar een lift nar Adelaide/Alice Springs. De messagebourds bieden alleen maar auto's te koop aan, maar een autoverhuurder naast het hostel heeft m'n vraag om een lift zien hangen en bestookt me met smssjes om gratis een huurauto naar Adelaide te brengen. Alleen wil ik nu nog niet uit Melbourne weg en wacht ik op een aanbod om 3 dagen over de rit te mogen doen. Hij heeft goede hoop dus ik wacht rustig af de komende dagen:) Ik hoop dat het lukt, weer een nieuwe ervaring op m'n "hoe bereis ik de belachelijke afstanden binnen australie?"-lijstje. Na lopend, strompelend, liftend (nee mam, niet met de duim omhoog!) en vliegend, wordt dat hopelijk zelf rijdend aan de linker kant van de weg. Ik ben benieuwd...rechts is niet voor niks "right" in eth engels...dat maakt links "wrong", toch?? Hier zijn ze er niet van overtuigd en komen ze constant van de verkeerde kant als ik wil oversteken...

Maar ik leef nog steeds, kan niet stoppen met genieten, verslik me er soms bijna in, haal dan diep adem en ga weer op weg naar het volgende nieuw! Heerlijk :D

Liefs!

Anke

PS: super bedankt voor al jullie berichtjes en updates, het is altijd een cadeautje om wat te lezen over "thuis"! Thanks!

My lovely Travelmates Lindsay en Natalie! Het duurde ongeveer 3 minuten voordat ik van ze hield:D

"Sanddollars" @ Eightymile Beach. We wilden erg graag gaan zwemmen hier, maar het bleef bij vissen, want ook de haaien weten dat hier voldoende eten te halen valt! Vinnen op 100 meter afstand van het strand weerhouden me wel van een frisse duik...

Kangaroo met ballen! Deze oude heer kwam op bezoek bij Harold the van en onze tent @ eightymilebeach. Gezellig tijdens het ontbijt:)

Niet echt overtuigend @ valei @ Karajini National park. Kriebels op 't randje:)

Tegen een rotswand geplakt (duurde even voordat ik deze pose kon aannemen, vrij pijnlijk ook :P) @ Karajini NP

Pauze verdiend @ Mount Bruce. De 5 uur durende wandeling deden wij in 4 uur. Echt wel stoer!;) (En blaren!) De kist rechtsonder bevat een stapel gastenboeken met berichtjes van over de hele wereld. Leuk leuk!

Zwemmen + waterflessen vullen met bronwater @ Fernpool @ Karajini NP

Whieieieieh!! Ik ben in Australie! :D @ ergens in de outback bij Tom Price

Emu aan de wandel midden in het dorp @ Exmouth

met visjes zwemmen en coraal bekijken @ Ningaloo Reef/ Coral Bay

Humpback Whale-spotting @ Ningaloo Reef/Coral bay

Met autootjes spelen @ Carnarvon

My First Fish @ Carnarvon. Ik heb nog 8 van dit soort visjes een lippiercing bezorgd...en dat op dierendag ..:(

Lobsterqueen @ ergens op weg naar Geraldton. Australie heeft overal "big things". Geen enkele andere naam zou de lading beter dekken, want verder is er geen lading. Ze zijn zo zinloos als maar zijn kan! Dus er zullen ngo wel meer van dit soort foto's volgen... :)

De beste badkamer die je je kan wensen! Direct naast de tent, zon, zee, strand en een fris briesje om mee wakker te worden :D

pinicles desert!!

een kangaroo op m'n hoofd! :D

Reacties 6

Theo en Willy 21-10-2009 11:33

Hey Anke, het ziet er geweldig uit. Mooie foto's.
En de zee is ECHT blauw.

Groetjes van Theo en Willy.

eva en joris 21-10-2009 16:36

Mooi onderwaterfoto's ook! Leuk Leuk!
Thuisfront alles flex, Bing groeit goed
En volgens mij heb je nog steeds geen nieuwe buren..

Anne 21-10-2009 17:21

Ha meis,

Word er echt jalours van je zo te zien. Je ziet er in ieder geval super gelukkig uit! Geniet ervan meid,

kus Anne

Roosje 21-10-2009 18:23

He Anke,

Wat goed om te zien en lezen dat je het zo naar je zin hebt! Wat een mooie foto's, ik krijg helemaal zin om het roomie weekend bij jou te houden..... zal het even voorstellen
Geniet daar! X Roosje

Francy 28-10-2009 20:47

Geweldig Anke, wat een humor in je foto`s! Echt lachen.
Geniet ze, Francy

Dennis Wels 11-11-2009 23:00

Hey Anke,

Damn, dat ziet er goed uit allemaal, ben enorm jaloers.
Beetje goede muziek daar?

Groetjes,

Dennis

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer