Fun/Fuck Safari!

Djambo! 

Santi sana voor de leuke meeleef-berichtjes!
Thijs; ik doe inderdaad niks anders dan luieren en de Afrikaanse massages tijdens de bumpy truckritten zijn ook geweldig! Heb je al een date voor me geregeld met Pino? Ik verwacht natuurlijk niet minder nu de trouwplannen rond zijn!?
Eva en anderen: Tanzania geeft meteen een ander gevoel dan Kenia. We waren de grens nog niet ove of de wegen hadden zowaar strepen (wel 3!), de huizen ramen en de steden (open)riool! Het moet niet gekker worden!
Na wikken en wegen omdat de masai Mara al zoveel mooie dieren had laten zien, ben ik toch met de groep naar de Ngoro Ngoro krater (Naam komt van de koebellen van de Masai...soms is het gewoon zo simpel) en de Serengeti (Naam=' Eindeloze lege vlakte' ...niet handig als je al 3 uur lang moet plassen en er is geen boom. struik of hobbel te bekennen) te gaan. De 'safari' op zich was prima, dit keer ook een jagend luipaard kunnen bewondenre! Maar de hele ervaring was nogal Crapy. Afrika op z'n meest Afrikaans wellicht. Plannen worden niet gecommuniceerd, eerlijkheid is ontzettend ondergeschikt aan de waarheid verdoezelen met leugens, voertuigen hoeven niet te functioneren, laat staan veilig. Je krijgt elk half uur te horen 'no there's no problem', terwijl er rook onder de motorkap vandaan komt, de handrem bestaat uit een paar stenen achter de wielen, de veiligheidsradio niet eens bestaat, de motor moet blijven lopen omdat we anders weer een push-start nodig hebben... Ach. Alles valt mee als je vervolgens je buurgroep van de basiscamping langs de weg ziet staan met twee afgerolde wielen. Ja wielen, niet de banden! Oeps...schroeven vergeten aan te draaien na uren 4WD weg. Uitiendelijk is iedereen zonder noemenswaardige kleersheuren en verwondingen weer terug op de capming gekomen, maar er was nogal wat communicatie nodig voordat we veilig en wel door de krater terug konden rijden. Onder andere 3 lekke banden. Zucht. Nouja...groupbonding inclusief zullen we maar zeggen... Dus zitten we nu met de hele groep in een internetcafe om ons beklag te doen over het een en ander rondom Fun Safari's, de organaisatie die deze sidetrip met hun eigen voortuigen en waardeloze gidsen organiseerde.
Dus: op naar betere tijden! We gaan vandaag en morgen richting Dar es Salaam en dan een paar dagen 'echt vakantie op Zanzibar. Ik zal proberen dan ook wat foto's te uploaden:)

x! 

Reacties 7

karin hermans 13-07-2012 10:42

spannend allemaal zeg; weer genoeg verhalen om een boek te schrijven.....
hele fijne vakantie en lekker genieten.
groetjes Karin

Martin 13-07-2012 16:27

ha ha, leuk hè dat reizen, gelukkig maakt al die ellende later wel voor mooie reisverhalen

Eva 14-07-2012 13:07

Op naar Zanzibar! hier op naar vliegveld. Zusje komt vandaag jouw kant op. Tot hoors!!

Eva 14-07-2012 13:07

Op naar Zanzibar! hier op naar vliegveld. Zusje komt vandaag jouw kant op. Tot hoors!!

Ingrid 14-07-2012 17:57

Chica,

Wat een gedoe zeg, maar ook wat betere verhalen hiervoor Ben benieuwd wat er nog gaat komen!

Heb zelf een lekker weekje France gehad incl wijngaarden, zonnebloemvelden, veel wijn en buiten eten. Helaas nu regenachtige zomerfeesten in..

Maar meis, geniet nog van alles en pas goed op jezelf!!

X Ingrid en groetjes van Anke

Ingrid 14-07-2012 17:59

Haha natuurlijk niet de groetjes van jezelf maar van Jasper

Thijs 15-07-2012 12:39

David en ik zijn niet echt on speaking terms na het Janne-afpak-incident, dus ik weet niet of in daarin iets voor je kan betekenen

Wat een verhalen zeg! Na al je safari-belevenissen heb je iig niet het "dit-had-ik-ook-gewoon-in-de-Beekse-Bergen-kunnen-meemaken-gevoel" lijkt me zo Veel plezier nog!

groetjes!

Ps. Ik weet niet of je er nu iets aan hebt, maar in de categorie fijne muziektips: Bootstraps

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer