Gelukkig Nieuwjaar!

Hoera! Ik heb nog even tijd om jullie te laten weten dat ik de beste jaarwisseling ooit heb gehad! Nee, geen uit-je-bol-feest, geen liters drank (een beetje maar), niet dansen tot 6 in de morgen...
Wel: genieten van de gastvrijheid van de familie van Jack (zie vorige verhaal). Zij onthaalden ons (David, Sarah en mij) met een grote pan spaghetti in hun appartement in Surfers Paradise. Vervolgens hebben  we met de jonge garde Kolonisten van Catan (Settlers of Catan) gespeeld! Jaja!! Jack kent dit spel uit Duitsland (reizigers komen overal, zelfs daar;) en heeft het geinporteerd naar Canada en toen naar Australie meegenomen. Zo kom je nog eens wat tegen van "thuis", maar dan in een nieuwe setting. Leuk op z'n Engels, en weer een andere kijk op de humor achter dit spel (Komen jouw schapen uit Nieuw Zeeland? Dan zijn ze vast niks waard) Daarna zijn we met champagne in de jaccuzzi beland, met een perfect uitzicht op het 21:00 vuurwerk (ja, behoorlijk fopperig natuurlijk, voor de kinders..) Na een douche opgetut en met camera naar het strand om het serieuze vuurwerk (het grootste van Queensland)om 0:00 te bekijken. Ineens een emotioneel moment, best onverwacht, stiekem! Er kwam ineens een erg mooi jaar voorbij gerold met dit als letterlijke klapper: met m'n voetjes in de oceaan, ontzettend fijne en interessante mensen van verschillende werelddelen om me heen, zeebriesje in m'n haar en knallen maar! Ik heb jullie wel even enorm gemist op dat moment, maar besefte ook meteen dat het nog maar een paar weekjes duurt hier. Het liefst was ik even overgesprongen om jullie plat te knuffelen, om vervolgens naar Nieuw Zeeland te gaan. Uiteindelijk hebben we met z'n vieren besloten dat het zonde zou zijn om de nacht schreeuwend in de pub door te brengen, kan overal, dus zijn we met wijn en gitaar naar het strand gegaan, om zingend, spelend, met af en toe een traantje op het nieuwe jaar te proosten. Dat is meer uniek voor hier:) Uiteindelijk konden we kamperen in het appertement van de familie van Jack, super lief, die vonden dat vooral erg vanzelfsprekend. Canadezen zijn gewoon nog fijner dan Australiers hebben we besloten, vooral als ze naar Australie zijn verhuisd. Eigenlijk heb ik sinds die nacht een sip gevoel waar ik gauw vanaf hoop te komen. De laatste dagen bestonden uit eindes, laatste dingen, afscheid, afrondingen en tranen. Bah!
Over 16 uur vertrekt m'n vliegtuig van Sydney naar Christchurch. Een nieuw gedeelte van m'n reis, nieuwe plannen (ohnee, daar heb ik eigenlijk nog geen tijd voor gehad) en nieuwe mensen (hopelijk net zo fijn als die hier rondlopen).
Vanavond de laatste hapjes, drankjes en kletsjes en naar de film (we bedachten dat dat hier ook kan natuurlijk) samen met David. Na 5 weken samen reizen zal me dat wel even zwaar vallen, maar ik zie 'm wel weer in Nederland. Net als jullie! Maar nu nog ff niet, eerst genieten van m'n toetje in de vorm van het land van de lange witte wolk... Jullie ook een mooi begin van 2010!

Liefs, Anke


Reacties 3

Mark 02-01-2010 11:59

Hallo Anke,

mooi (en beetje treurig) verhaaltje Ik spaar de knuffels op voor als je weer in NL bent .

alvast veel plezier in NZ.

XX

Mark

anouk 03-01-2010 14:22

natuurlijk had je al lang in de gaten dat ik expres hier niet zo vaak post omdat ik gewoon jaloers ben op alle verhalen spanningen bruine anke's op foto's zie terwijl ik hier met mn net zo witte huis als de aangevroren straten (geen sneeuw natuurlijk) tegen hetzelfde kanaleneiland appartement aankijk als maanden geleden en momenteel werk tussen de demente bejaarden.. Maar gelukkig heb ik net wel een paar leuke daagjes in daumazan (frankrijk) en praag gehad en lees ik dat je ons ook een klein beetje mist, dus bij deze een post en een klein wensje: gelukkig 2010 en kom gezond weer terug!
xje

Corrieheijnenclaessen 03-01-2010 16:21

Hoi Anke,
Een very happy newyear voor jou. Hier is er vanacht een super pak sneeuw gevallen, het is berekoud.
Geniet jij nog lekker van alle shunshine.
Liefs en een nieuwjaarsknuffel
Corrie

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer