Het is echt!

Hoi allemaal!

Tijd voor een update!

Ik heb nog even niet zo veel tijd en rust doordat ik nog door de groepsreis geleefd wordt, maar ik zal m'n best doen een beetje een idee te geven van de afgelopen dagen. Het vertrek op schiphol was eventjes dramatisch, maar daarna prima te handelen. De eerste once-in-a-lifetime-ervaring (hoop ik!) van deze reis was dat m'n naam met die van een reisgenootje omgeroepen werd op het vliegveld!! We werden vreindelijk verzocht in te stappen...oeps, een kwartiertje vantevoren was dus niet genoeg!!

Toen ik niet kon slapen in het vliegtuig heb ik wat gelezen in het boekje. Wat hebben jullie lieve en leuke en grappige en fijne dingen geschreven! Dankjewel allemaal, jullie zijn een beetje mee op reis:)  

De vlucht was prima. Een vreemde balans tussen je behelpen op de vierkante meter en intussen super verwend worden met muziek, films, eten, en een hoop tijd om na te denken. Hongkong was heet, vochtig, vreemd, overbevolkt en vooral bijzonder. Geen stad voor mij in elk geval.. 

De vlucht naar Sydney was hetzelfde, maar korter en gezelliger door een jongen uit Sydney die in Berlijn was geweest voor 5 weken. Veel Europa-Australie vergelijkingen dus en leuk om te merken dat we het gras bij de "buren' allemaal interessanter vinden.

Bijaankomst werden we ontvangen door een enthousiast groepje van Australian Backpackers. Heerlijk om zo even geleefd te worden. In het hostel zijn we gaan settelen en was er een BBQ op het dak. Wel fris ondanks het mooie weer van die dag, maarja, het is wel gewoon winter natuurlijk!

De groep waarmee ik ben is heel gezellig. Een mooie verdeling tussen de wat jongere, drukkere, bierspelletjes spelende en "Ga dan gewoon goedkoop naar salou ofzo!" en de wat oudere, serieuzere maar ook erg actieve en gezellige (maar in de ogen van de rest wellicht wat saaiere) deelnemers. Jaja, ik lig met de rustige mensen op de kamer ;) Maar gemengd zijn we ook erg lief en gezellig allemaal. De jongere jochies roepen bijna moedergevoelens op en komen dan ook wel eens even serieuze praatjes maken over de "alleen op reis gevoelens", want die hebben we allemaal!

Het besef dat we werkelijk aan de andere kant van de wereld stonden was pas toen ik de ochtend na aankomst op de wc zat zonder raam en de stad in keek. Een bijzonder moment, zeker gezien de hartaanval die ik daarvoor kreeg door een naakte kerel op de gang in het hostel..tis even wennen;)

Sydney is een super mooie stad, belachelijk groot en er is enorm veel te doen! We hebben een wandeling gemaakt langs allerlei instanties en handige adresjes om wat formaliteiten te regelen en te weten waar we de komende maanden info vandaan kunnen halen. Maar ook genoten van eht park, botanische tuin, de haven (incl. cruise), strand en uitgaansleven. Heerlijk!!!  Maar het meest genoten heb ik van de Blue Mountains. Dit National park is net zo groot als Nederland en begint net buiten Sydney. Het duurde wel 2 uur voordat we uberhaupt de stad uit waren, maar dan heb je ook wat! Super mooi (semi)regenwoud met heuse lianen (nog geen aantrekkelijk tarzan gespot hier...helaas), super mooie, soms erg gevaarlijke flora en verstopte fauna. We hebben wel onze eerste kangaroos gespot! En wel een pa, ma en kindje! Super gaaf om die beesten te zien springen. Zo beheerst en krachtig, geweldig! We hadden een leuke gids die veel vertelde en het gezellig probeerde te maken, maar dat lukte ons zelf stukken beter:)

Het was heerlijk om de natuur in te gaan, en alleen kleine dorpjes te zien om even een lunch of beker koffie te scoren. Voor het eerst het idee dat ik een glimp Australie heb gevoeld, gezien, geroken. En nu ben ik er wel klaar voor om alleen verder te gaan. Morgen gaan we met de hele groep surfen en de dag erop vertrek ik naar Darwin.

Jullie horen het wel weer, ik vermaak me ondertussen wel!

Veel liefs!

PS: Ik ben evt. te bereiken op 0061410941890.

Reacties 6

Marjolein 09-08-2009 10:35

Ha Anke!

Joehoe de eerste vroege vogel die je verhaal leest op deze grijze nederlandse zondagmorgen. Gelukkig brengt je gezellige kletsverhaal het zonnige zuiden een klein beetje hierheen! Geniet ervan, maar volgens mij gaat dat prima lukken!!

Groetjes en heel veel plezier,
Marjolein

Bennie 09-08-2009 11:43

Klinkt goed! Vooral die naakte man op de gang spreekt me erg aan. Is nog eens wat anders dan en paard. Volgens mij vermaak jij je prima. Doe de groetjes aan Darwin. Aardige kerel, ik heb veel over hem gehoord. Alleen maar positief trouwens

Cheers,
Bennie

Roosje 09-08-2009 13:12

Heey Anke,

Wat gaaf om je eerste verhaal vanuit down-under te lezen! Klinkt allemaal erg mooi! En.... er staat vast nog heel veel moois op je te wachten! Geniet ervan!

Dikke X Roosje

Marie-Louise 09-08-2009 22:29

Hoi Anke heb genoten van je verhaal! wat een ervaring. Vraag me af hoe het is met de vermoeidheid na de reis.

groetjes Marie-Louise

Birgit 10-08-2009 13:18

Woehoe je bent er echt!!!
Naakte mannen?? En dan bel je mij niet even Heel veel plezier daar!

groetjes Birgit

Eva 12-08-2009 17:51

Jippie! Tis gelukt! En meteen een prachtverhaal; wauw, en je bent er pas net.. Geniet en we kijken weer uit naar je volgende verhalen!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Hier overnachten wij

G\'day Backpackers, Sydney

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer