Rode steentjes

Heya!

Vanmiddag vertrekt m'n vliegtuig van Alice Springs naar Cairns en in de tussentijd heb ik de mogelijkheid jullie te overladen met updates door woorden en foto's! Tenminste, ik ga m'n best doen...internetten in hostels en cafe's is altijd een avontuur op zich.

Foto's van Perth en Freemantle kunnen jullie hier bekijken:

(klik op de link)

http://www.mijnalbum.nl/Album=3JAT6IRI

voor foto's van melbourne:

http://www.mijnalbum.nl/Album=XDTLZNTR

(wordt vervolgd)

Het laatste verhaal dat ik heb geschreven was vanuit Adelaide. In de tussentijd heb ik alweer een heleboel fiijne dagen gehad en mooie dingen gezien:

In Adelaide hebben we (=Kim, Robert en ik) fietsen gehuurd (nouja, huren voor niks is meer lenen. Goed geregeld daar!) en zijn we naar het strand gereden. Super mooie fietsroute langs een rivier en door een enorm park dat door de halve stad slingerd. Meer wind tussen m'n tenen dan door m'n haren, want fietsen doe je hier natuurlijk op thongs (=flip-flops/teenslippers) en met een helm! Vrij belachelijk gezicht kan ik je vertellen, vooral als de enige vrije fietsen maatje XS zijn. Maargoed, niks te klagen en 12 km later hebben we lekker gezwommen en op het strand gelegen.

Verder bestonden de dagen in Adelaide uit het regelen van de vervolgstappen van m'n reis (treinreis naar Alice Springs boeken, hostel reserveren, wooff-adressen aan de oostkust uitzoeken..), ronddwalen door de stad (markt, getuige zijn van de finish incl. fonteindans van het tweede NL'se team van de Solar Chalenge, rondleiding door een chocoladefabriekje incl. chocolade proeven, per ongeluk verzeild raken in live muziek, dansen met een groepje verstandelijk gehandicapte mannen en een fotosessie met de super goede lokale band) en natuurlijk de nodige gezellige avonden in kroeg en/of balkon van het hostel. Enkele details van deze avonden: 1,5 lopen voordat we uiteindelijk met een taxiritje van 30 seconden bij de kroeg van bestemming aankomen, een dronken engelsman redden die via de regenpijp ons balkom opklom omdat hij ervan overtuigd was dat hij wel zou kunnen zoenen met Kim (uit Nuenen dus:) en hij haar Franse (??) accent zo sexy vond en wijnverpakkingen als masker dragen ter voorbereiding op haloween.

En ohja: een ritje achterop de motor van de man waar we de campervan hadden afgeleverd! Omdat ik dacht dat ik memorycard van m'n camera in de camper had verloren, belde ik om te vragen of hij wat had gevonden in de vcamper. HIj antwoordde vrolijk dat het busje er nog stond (grrr! en wij maar haasten om dat ding binnen 3 dagen naar Adelaide te rijden) en ik zelf wel even kon komen kijken. Uiteindelijk bood hij aan me  op te halen bij het hostel omdat hij toch in de stad was rond die tijd. Ik sta geduldig te wachten in m'n zomerjurkje en slippers, komt ie op een motor! De grapjas! Hup, helm op en achterop dan maar. Op zich wel stoer natuurlijk:D Helaas niks gevonden in de bus (later bleek dat ik helemaal nisk verloren had, de memorycard zat goed verstopt tussen de lens van de camera en de lensdop!) dus eenzelfde ritje weer terug naar het hostel. Nouja, zo lopen de dingen hier dus:)

Kim is vanuit Adelaide weer terug naar Melbourne gegaan om naar Nieuw Zeeland te vliegen. Niet leuk om afscheid te nemen, maar het is in elk geval makkelijk om elkaar weer op te zoeken in Nederland. We hebben zoveel lol gehad en ik heb haar dan ook best wel gemist de dagen daarna. Maar gelukkig had ik nog een fijn persoon bij de hand, in de vorm van Robert. We hebben samen de Ghan (trein) naar Alice Springs genomen. Een mooie rit, prima eten in de trein, maar een verschrikkelijke nacht gehad. We hadden zoveel beenruimte dat het gewoon onhandig was. Klinkt stom, maar de stoelen waren echt onpraktisch en het was dan ook onmogelijk om een prettige houding aan te nemen. Weinig geslapen dus, maar gelukkig heb ik voor die momenten m'n nintendo met muziek!

In Alice stapten we van een airconditioned trein uit in een stadje in de middle of nowhere met een "aangename" temperatuur van 39 graden celsius in de schaduw. Why not? Dat vroeg dus enige acclimatisering. Veel tijd hadden we niet, want de dag erna werden we om 6:00 opgepikt door Jake (tourgids) en Betsie (de tourbus) en 19 andere gezellige (de meesten) mensen om drie dagen de outback in te gaan. Geweldig: We hebben veel gelopen, geluisterd naar mooie aboriginal verhalen, gekeken naar bloemen, planten, rotstekeningen, uitzichten en rotsformaties. En geleerd over de aboriginal natuurmedicatie, bushtucker (fruit, planten, zaden, eetbare mieren, nectar e.d.) en cultuur. En natuurlijk de hoogte punten: Kata Tjuta ("veel hoofden": Tjuta = veel, in de lokale aboriginaltaal telt men als volgt: 1, 2, 3, tjuta. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?)

en Uluru. Alles heeft een enorme indruk gemaakt. Vooral Uluru: Zo mooi, zo rood, zo groot (en het grootste gedeelte van dit rode steente bevindt zich ondergronds) en op de een of andere manier voelde vooral Uluru magisch. Gelukkig was ivm de wind de klimroute afgesloten. De gidsen doen erg hun best iedereen van eht idee te brengen dat je Uluru zou moeten beklimmen. Ten eerste is het behoorlijk gevaarlijk (elk jaar 1 of 2 doden en de locale aboriginals hebben het er maar druk mee, want voor elke dode of gewonde op/door hun heilige rots houden ze een ceremonie van twee weken). Bovendien is het behoorlijk beledigend voor de aboriginals om deze heilige plaats te beklimmen. En toch zijn er mensen die het dan toch willen. Vrij "ergerlijk"... Ook omdat de wandeling rondom Uluru eigenlijk mooier is dan het uitzicht (een woenstijn s nou eenmaal niet zo spannend om van bovenaf te bekijken).

Al deze mooie en speciale plekken hebben we gedurende 3 dagen bezocht. De nachten hebben we doorgebracht op bushcampings. Lekker basic met hout sprokkelen, koken op het kampvuur, slapen in een swag en lekker wel zweten en niet douchen en dus stinkend met de bus weer terug naar Alice Springs. Het was een geweldige tour met gezellige mensen. We hebben het avontuur dan ook afgesloten met een dinertje en drankje in de "stad".

Gisteren is Robert naar Cairns gevlogen en zodalijk pak ik diezelfde vlucht. Ik ben benieuwd of we elkaar nog veel gaan treffen langs de oostkust. We hebben wel wat andere plannen, maar ook veel dezelfde. Ik mis m'n reismaatjes van de afgelopen weken toch wel een beetje (veel). Nouja, Leuke mensen zijn overal te vinden, dat heb ik inmiddels wel in de gaten :)...Op naar de oostkust!

Reacties 5

Niki 07-11-2009 12:59

Wat een heerlijke verhalen elke keer weer zeg! Kom je ooit nog wel een keer terug?
Leuke foto's ook, herkenbaar! Ben je ook nog bij Little Creatures geweest?
Geniet van de oostkust!

Kussen,
Niki

Ingrid Hendriks 07-11-2009 16:21

Wat een reisverhalen zeg! Elke keer weer smullen. Ook van de foto's.
Veel plezier weer aan de oostkust en ik blijf je op de voet volgen.
Toi Toi van Ingrid

thuis 07-11-2009 19:57

Gezellige verhalen, weer. Jouw pakketje is goed aangekomen. Ans en Jan hebben gesmuld van de folderblaadjes, Heel herkenbaar, natuurlijk. Bedankt voor de mooie onderzetters!

thuis 07-11-2009 20:00

weer verhalen om van te smullen, heerlijk!
Het pakketje is goed aangekomen. Ans en Jan genoten van de folders, Jac is blij met de onderzetters.
We gaan gauw de foto's bekijken.
groeten van iedereen.
Annemie

Eva en Joris 08-11-2009 10:38

Leuk om weer van je te horen! De verhalen lezen lekker weg. Begin toch ook erg te twijfelen aan een eigen sabattical...Foto's zien er prachtig uit, en je straalt erop! Op naar het volgende avontuur, ben benieuwd!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer