superdeluxe kamperen in ruil voor klusjes @ goombaragin

Het is gelukt!

Ik ben aan het genieten van superuitzicht, geweldig eten, snorkelen in de meest blauwe zee ever (tot nu toe), een super cool 6 jarig jochie en zijn gezellig ouders. En dit alles midden in de bush (2 uur rijden van Broome door niks dan eh...bush), aan zee, ten noorden van Broome. Mensen komen hier dus niet zomaar, alleen emt toestemming van de lokale aboriginalstam. Jamie en kathleen (en zoontje Aalin) zijn hier een klein maar luxe resort aan het opbouwen en ik help ze waar mogelijk of nodig. Ik slaap in een heus bed in een enorme tent, kan elke dag een warme douche nemen en Kathleen kookt heerlijk, gezond en dus geweldig eten en bovendien zijn de werkomstandigheden heerlijk laidback. Dat betekende vanmiddag een aantal uurtjes rust en snorkelen! Klinkt goed he!? Is het ook!!

Kathleen is de dochter van aboriginalouders van de "stolen generation", de generatie die door de paters weggenomen werd van hun ouders om katholiek gedrag aangeleerd te krijgen. Jamie is een Australier met Ierse achtergrond, een aantal generaties terug. Jamie is kathleens tweede man. Ze heeft nog twee andere (puber)zoons in Perth.

En nu help ik deze familie dus. En zit ik dus weer midden in de bush, maar dit keer voorzien van ongeveer alle gemakken. Ook internet:D. Geen telefonisch bereik met m'n el cheapo vodafonekaartje helaas...

Het resort dat ze (en nu "we";)) aan het opbouwen zijn, is een touristische aangelegenheid, maar wel iets unieks omdat er maar 4 huisjes worden gebouwd. En alles staat in het teken van de lokale aboriginalcultuur en zeer belangrijk: de komende generaties. Kathleen was vandaag teksten aan het schrijven voor een bushwalk. Op de bordjes komt uitleg over hoe de aboriginals de planten en dieren e.d. gebruikten (en soms nog steeds gebruiken) als voedsel, medicijnen, verf of sieraden. De gids die we hadden in Kakadu zei het ook al: tourisme is een goede manier om de aboriginalcultuur levend te houden. Omdat de mensen hun eigen cultuur kunnen uitoefenen in hun eigen omgeving en daarmee een inkomen verdienen die ze graag willen investeren in hun eigen land. Dit in plaats van een doelloss leven in de stad met een wekelijkse uitkering op vrijdag die in het weekend in de vorm van bier hun lijf in gaat en vervolgens tot massale en agressieve dronkenschap leidt doordat een aboriginallever wat anders werkt dan een "blanke" lever... Jamie laat zijn zoontje Aalin duidelijk weten dat wat ze bouwen voor hem is, zijn toekomst. Er wordt zelfs van de 6-jarige verwacht dat hij meehelpt na schooltijd!

En Kathleen geniet zichtbaar van het aanwijzen van en vertellen over bomen, vogels en andere dieren. Ze informeert me over hun gedrag en of ze al dan niet goed smaken:).

Vanmorgen hebben we dingo- en slangesporen gevolgd. Het slangenspoor was vooral interessant omdat het eerst een kleine slang leek, maar het spoor was enorm nadat het onder een stapel hout vandaan kwam. Daar heeft meneer Snake dus duidelijk een lekker hapje (of eigenlijk enorme hap) gevonden. Volgens Kathleen zien we m de komende 5 dagen niet meer omdat meneer druk bezig is met het verteren van zjn feestmaal. Wat betreft feestmaal: er is me inmiddels een hoop vis, krab en oesterpannenkoeken beloofd voor de komende dagen. Inclusief het zelf leren vangen van bovengenoemde zaken. Alhoewel ik gok dat we niet op pannenkoekenjacht gaan:P

Voor al deze interessante wetenswaardigheden, bush-sfeer en heerlijke maaltijden (compleet met muffins als dessert!) moet natuurlijk wel gewerkt worden. Vandaag heb ik Jamie geholpen "in de bouw". Jaja, klinkt stoer, maar stoerder dan het is. We hebben anti-roest op de laspunten ge... eh.. gedaan. Gedaan is het juiste woord omdat het niet echt schilderen was. het was wel de bedoeling, maar als je hier een bakje verf en een kwast neemt ben je na een kwartier aan het kleien ipv schilderen. Zowel verf als kwast wordt enorm taai in de zon. Logisch natuurlijk. Wel handig dat de verf/klei snel droog is. Alhoewel dat niet echt nodig was, want na twee uurtjes smeren/kleinen was het tijd voor lunch en een pauze van 3 uur omdat het het heetste moment van de dag was. En jawel..het voelde voor het eerst als echt vakantie! Ik heb een eigen "verranda" voor de bungalowtent waarin ik slaap. Op deze verhoging komt in de toekomst een van de te huren gebouwtjes. Slang en krab-vrij dus:). In de schaduw met uitzicht op de rode rotsen/duinen en blauwe zee in m'n dagboekje schrijven. Heerlijk relaxed. maar dat duurde niet lang, want Jamie kwam met een nog betere optie: snorkelen! Jaaaa! Ze hebben hier een zo goed als prive-baai met een wauw-strand en phoe-heej rotsen. Echt super mooi. Vandaag was de zee wat onrustig door de wind, waardoor het zicht niet zo helder was. Geen vissen gespot dus, maar wel mooie schelpen gevonden ter decoratie van m'n tent. Ik maak het een mooi tijdelijk onderkomen:)

Na nog wat pauze hebben we isolatiemateriaal aangebracht op de muren van het gebouwtje dat in de toekomst kantoor wordt. Met de hele familie dus, Aalin verzamelde de papiertjes van de isolatietape. (Nadat hij door z'n vader tot werken werd aangespoord met zeer luide stem!)

En toen was het tijd voor weer een heerlijk diner. En het uitwisselen van engelse en nederlandse wetenswaardigheden. De familie heeft Nederlandse vrienden in Broome (ze rijden wekelijks naar de stad voor inkopen en sociale contacten) en wil graag oefenen met Nederlandse woorden. Super grappig, want de uitspraak is echt beroerd..haha! Maar ze willen graag leren, erg leuk. Er worden al plannen gemaakt voor een klein woordenboekje in beeld en taal. Ik ben maar begonnen met "hond", want ze hebben en erg lief en mooi exemplaar rondlopen hier.

Maargoed..tis bedtijd. We staan rond 6 uur met de zon op en gaan dus vroeg naar bed.

Ik probeer de volgende keer veel foto's te uploaden met wat onderschrifte, zodat jullie bij dit en de vorige verhalen ook wat beeld hebben. Want dat is wel de moeite waard..het is zo mooi hier!

En ohja: de verandering van gezelschap is heerlijk! Op en top genieten dus hier! Van m'n bedje op dit moment.. met een heus kussen...hmmmm!

Liefs!

Reacties 5

liset helwegen 09-09-2009 15:13

Ha die Anke!
Geweldig om je verhalen te lezen en je foto's te bekijken. Geniet van alle avonturen!!
Ik blijf je volgen!
Heel veel groetjes,
Liset

Eva 09-09-2009 15:40

Jippie! Dat klinkt goed zeg, heerlijk! Lijkt op onze dromen over een bed-and breakfast maar dan net even anders..maar kan me helemaal indenken dat je het daar flink naar je zin hebt. We wachten de foto's af! X Eva en Joris

colin 09-09-2009 16:48

..en wij maar werken..
(oh nee )
Klinkt echt geweldig dit - wa zeg ik; waanzinnig!! Pannekoekenvangen, beetje snorkelen en sporen volgen, ..hebbe ze nog vacatures?
Hmm.. geniet ervan, en doe gekke dingen! Kga ff mn aanrecht droogvegen

dikke kus
Col

Ingrid Hendriks 10-09-2009 20:40

Ha Anke!!

Weer terug van weggeweest, lees ik verschillende reisverslagen achter elkaar.
Dat was genieten!

Kijk uit naar je foto'

Heel veel (waaier)groetjes van Ingrid.

corrie heijnen 11-09-2009 20:48

Hallo Anke,
Wat een superverblijf heb je momenteel.Het lijkt op een echt sprookje met af en toe een niet alledaagse klus.Geniet ze en veel lieve groeten. Blijf ons vooral verwennen met je spannende verhalen
Corrie

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer