Weer in de bewoonde wereld!

Haaai!

Ik heb flink gemopperd op de mensen van de internetpagina Bennie, en ik hoop dat ze in het vervolg beter hun best doen om mijn berichtjes volledig te plaatsen. Want 3x een derde van m'n bericht is niet hetzelfde als een heel bericht. Iets met paaseieren in een liedje...

Het kwam er op neer dat ik 2/3 weken buiten bereik van alles zou zijn 9en alles buiten bereik van mij) omdat ik met duitsers Chris en Anika naar Broom zou gaan reizen. Dit klinkt alsof het allemaal anders is gelopen.... Maar nee, als ik plannen maak dan voer ik ze ook uit :D Het buiten bereik effect werd veroorzaakt door diverse national parks (suuuuuper mooie watervallen, bomen (die zijn relaxed!), vogels, kangaroos (al dan niet tussen de tenten door aan het hoppen) plungepools voor verfrissende zwempartijtjes, rotsen om te beklimmen en vooral veel stoffige weg. We hebben namelijk niet de meest makkelijke route gekozen, maar de Gibb River Road. Een onverharde weg door de middel of nowhere, met af een toe een roadhouse waar je de benodigde hulp kan krijgen als je niet goed hebt nagedacht over de hoeveelheid voedsel, water of fuel. We hebben het allemaal overleefd, ook de 50 graden celsius in het mooiste park op de weg: de bungle bungles, oftewel Purnululu. En ook de lekke band die we vlak na de start voor de kiezen kregen. Gelukkig bleef het daarbij, alhoewel we ook een "kloenk" hoorden en een schroef vonden na een bepaalde manoevre.. Maar we hebben de finisch heelhuids gehaald en nu zijn we in Broome aangekomen. De GibbRiverRoad betekende ook bushcamping langs de weg, met (bijna) volle maan en veel dierengeluiden. Heerlijk! En 7 dagen zonder douche. Vanmorgen was ik dan ook zwaar teleurgesteld in m'n opgedane kleurtje, want het bleek grotendeels rood/bruin stof te zijn..

Het klinkt allemaal helemaal geweldig en dat was het ook! :D

Klein maar essentieel minpunt: het gezelschap. De dagen in litchfield NP met Chris waren best gezellig voor het feit dat je elkaar in een uur beoordeeld en dan besluit 3 dagen de wildernis in te gaan. Ging prima. maar zodra Anika er bij kwam voor ons avontuur richting Broome was het gedaan met de gezelligheid. Chris bleek alleen nog maar leuk te kunnen zijn in het Duits. Anika alleen na het avondeten. Tenzij in eht Duits met Chris. Ik heb een paar dagen geprobeerd met in het Engels te mengen in de Duitse gespreken zoals met Chris afgesproken, want hij wilde zo graag met een Eengelstalige travelmate samen reizen om z'n engels te verbeteren. Op een gegeven moment werd ik zo kriegel van de manier waarom er werd gecommuniceerd (als er al wat plaatsvond was dit op gebiedende wijs!) Dus bleef er niet veel conversatie over met Chris. Het kan m niet ontgaan zijn dat ik de hoop heb opgegeven na 3 dagen, dus gezien dat feit hebben we er best een prima tijd van gemaakt. Anika was gezellig maar ongelooflijk lui. Maargoed, ik ben er blij dat we heelhuids in broome zijn, onder nieuwe mensen aan een geweldig mooi strand en een helder blauwe zee! Ik ben plannen aan het maiken om vrijwilligerswerk te gaan doen in een Aboriginalcommunitie ten noorden van Broome. maar omdat dat nogal afgelegen ligt is het de vraag of ik er zonder eigen auto kan komen. Morgen maar eens informeren en dan kan ik een beetje verder plannen. Chris en Anika blijven samen reizen en weten inmiddels dat ik afhaak. Nu ben ik nog bij ze omdat we het Duitse (wel erg gezellige) hippiestel weer hebben gevonden. Leuk leuk!

Ik kan nu geen foto's uploaden, maar ik heb er heel veel en zal zsm een paar ervan op deze site zetten. Ik loop achter met foto's , want zelfs van het super mooie Kakadu NP zouden er eigenlijk nog in het verhaal "moeten" komen. Maar omdat ik niet aan "moeten" doe hier....haha!

Voor wie hyve-vriendje is: daar komen er waarschijnlijk meer omdat het uploaden daar veel sneller gaat.

Jochem en bijna Ramon: gefeliciteerd met jullie verjaardag!

Iedereen succes met het aflopen van vakanties en het beginnen van werkritme of zelfs carriere! Geniet van nieuwe huisjes of samen in een huisje wonen!

Ik geniet hier van de zon, de mensen, het leven en ja Ties...kleine beestjes (soms met net iets teveel pootjes, iets te groot en te harig zelfs!).

En ik ga genieten van beter gezelschap, want ik heb inmiddels wel door hoe essentieel dat is. Heb jullie dan ook best wel gemist afgelopen 2 weken. Maar nu is Broome de poort tot weer nieuwe plannen, mensen en mogelijkheden. I love it!

Tot zover, ik heb namelijk ook nog meer dan 100 mailtjes te checken. Dankjewel voor al jullie aandacht, super leuk!

Liefs!

x

Reacties 8

anouk 06-09-2009 10:41

gelukkig, weer een teken van leven! Ik dacht al dat je ergens in de middle of nowhere zou zitten.
Heb jij trouwens gebeld naar Ramon???? (hij had een oproep gemist uit australie)
Heel veel plezier meis! En tot het volgende verhaal
xx

Niki 06-09-2009 12:42

Ha Anke! Onwijs leuk om jou (hetzij maar heel even..) te spreken! Ik was echt super verbaasd jou aan de lijn te krijgen! Alleen jammer dat de australische telecomprovider ons gesprek niet liet afmaken... Nou heb ik je nog niet kunnen vertellen wat de mustsees en mustdo's zijn van WA...!
Bij deze dan maar in een notendop:
* Karijini National Park
* Ningaloo reef - met name Turkoise Bay is echt supermooi! Dont forget your goggles and snorkle!
* Als je van dolfijnen houdt kan is Monkey Mia leuk voor het spotten en Rockingham leuk om met wilde dolfijnen te zwemmen.
* Fremantle - net onder Perth. Super laidback en relaxed plaatsje! Daar moet je zeker gaan naar bierbrouwerij annex restaurant "Little Creatures" aan het water!
* The Pinnacles
Ben erg benieuwd naar je verhalen! Als je nog meer wilt weten dan mailen we nog wel!
Enjoy
Dikke kus

Elissa 06-09-2009 14:29

Ha die Anke!
Wat een domper van je reisgenootjes zeg... Gelukkig ben jij een sociale superheld, dus kom je vanzelf mensen tegen die wel rekening houden met anderen!! Gaat helemaal goed komen, daar heb ik wel het vertrouwen in!
Hier gaat het 'echte' leven weer beginnen... morgen mijn eerste werkdag, spannend! Heb er wel veel zin in.
Ik ga even op hyves je foto's koekeloeren, ben benieuwd!
Heel veel fun! Geniet van de mooie omgeving en succes met de Aboriginalcommunity!
Liefs!

Freek 07-09-2009 08:21

It's a sad day als zelfs het foto's uploaden bij Hyves al sneller gaat dan hier
Jammer want ik ben erg benieuwd naar de kiekjes.
Avontureer ze!

Ties 07-09-2009 11:06

Beesjes! Nouja, buitenlandse beesjes zijn natuurlijk anders en veel interessanter dan Eindhovense beesjes! Spannende tijden daar, zo zie je maar dat natuur zonder mensen ook niet echt bestaat... ;-) geniet ze he!
x

Eva 07-09-2009 11:46

Mooie reis weer, gelukkig heelhuids aan de óverkant' gekomen, ondanks wat communicatieproblemen Jammer, maar dat hoort er ook bij zullen we maar zeggen. Kan alleen maar beter worden qua reisgezelschap dus!
Zal hyves eens checken voor de foto's!
X Eva & Joris

Ingrid 07-09-2009 16:22

Hey hon,

Fijn dat er weer een normaal bericht op je site staat! In Brussel schijnt het zonnetje ook lekker, dus ik ben niet heel jaloers ;-)

Maar leuk om je weer te lezen en ik duim voor beter reisgezelschap de volgende keer!

xx

Mark 07-09-2009 22:28

Ha die anke,

jammer van de communicatie...hebben die canadezen hier ook wel eens last van..

klinkt allemaal erg avaontuurlijk en heeeeeeeeeeel mooi.

groetjes

Mark

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer