Wicked!

Hallo dat-was-sinterklaas-op-naar-kerst-vierende mensen!

Hier is alles verre van koud, donker en regenachtig. Zon, zee, witte stranden en dat alles vanaf een piratenboot! Dat waren de afgelopen dagen. Ze hebben nogal indruk gemaakt, maar er is natuurlijk een heel tripje aan vooraf gegaan.

Ik ben met Davind (we vormen team Blond Holland) en Lea, Kay en Steph (Team Duitsland) van Cairns naar Airlie Beach gereden. Vertrokken vanuit Cairns. Dit heeft wel een hele dag en 3 campers gekost. Ik heb het klaargekregen om binnen 2 uur, 2 campertjes binnen 2 km vanuit Cairns om zeep te helpen! Er is me op het hart gedrukt dat het niet mijn fout was, maar het is niet het beste gevoel van de wereld kan ik je vertellen. Busje 1 werd te heet en busje 2 wilde niet meer schakelen nadat we een schroef verloren hadden. Busje 3 bleek het opvolgende nummerbord te hebben van de bus die onze duitse medereizigers toegewezen hadden gekregen, dus sindsdien is het vertrouwen in ons wicked camprtje enorm toegenomen. We rijden een soort van broer-en-zus-busjes:) En dat is ook meteen het gevoel wat ik al reizend met David heb gekregen. We hebben de grootste lol samen, lopen elkaar te klieren, hebben dezelfde humor, bepraten een hoop onderwerpen en details die je een nieuwe kijk op de wereld van (in mijn geval) mannen geven en lachen om dezelfde stomme Nederlandstalige grapjes. David is wat jonger dan mij en heeft een van onze medereizigsters op het oog (met succes:) maar buitenstaanders vinden dat we maar samen blonde kindjes moeten maken. PARDON? Haha, wel erg veel lachen dus:) Ondertussen kijk ik wel naar de wat oudere mannen met donkerder haar; veel mooier :D

Team Duitsland is ook erg gezellig, maar inmiddels is Kay gevlogen. Naar Brisbane wel te verstaan, maar waarschijnlijk zien we elkaar weer in Sydney. Zo gaat dat hier, iedereen heeft zo'n beetje overlappende plannen, zeker als het om de feestdagen gaat.

We hebben zo'n beetje dezelfde ideen over de manier van reizen: Niet besparen op gezond eten, wel op de manier waarop we de nacht doorbrengen. Dit heeft tot gevolg dat er veel tijd gaat zitten in boodschappen doen, fruitstalletjes langs de weg overvallen en zoeken naar geschikte gratis parkeerplekjes met mooie uitzichten om te overnachten. En dat zijn leuke bezigheden, vooral als je vervolgens met 5 mensen lekker etend en wijn drinkend van een mooi plekje kan genieten. Al dan niet met uitzicht op zee! De meest gebruikte uitspraken van David en mij zijn dan ook: "wat zorgen we toch weer slecht voor onszelf", "wat is reizen een vervelende bezigheid" en "wat is het leven toch k*t". Gevolgd door een genietende "hmmmmm" en een gezichts-splijtende glimlach. 

De rit van Cairns naar hier is dus heerlijk geweest. We zijn via mooie watervallen en tropisch regenwoud afgedaald naar Townsville, waar we genoten hebben van wijntjes en gitaarmuziek op het strand en de ferry hebben genomen naar Magnatic Island. Hier bestonden de dagen uit uitslapen, wandelen naar een erg mooi uitzichtpunt, koala's bekijken en beluisteren (Als je ze geluid hoort maken denk je werkelijk dat ze gereanimeerd moeten worden!), zwemmen in het zwembad (De zee is tijdens deze maanden hoogst onveilig door levensgevaarlijke kwalletjes) en carrotcake met icecoffee naar binnen werken.

Na Townsville zijn David en ik de outback in gereden naar Hughendem. David heeft hier eerder dit jaar 2 maanden gewerkt op een enorme schapenboerderij en heeft een hoop spullen moeten achterlaten omdat zijn auto het bij het verlaten van de boerderij begaf. Met ons kampeerbusje hebben we een deel van de spullen opgehaald. Een oud collega heeft ons met zijn 4WD Porcupine gorge mee in genomen voor een nachtje kamperen en wat hiking in de Gorge. Gekke outback-cowboys! OP zich een prima vent, denk ik, maar waarschijnlijk verstopt achter een hoop gef*ck en ander gescheld, geboer en ander irritant gedrag. Maargoed, hij heeft een mooi kampeerplekje gekozen, heeft ons mooie plekjes laten zien, we hebben heerlijk gezwommen in een verlaten meertje en hij heeft een onvergetelijke indruk achtergelaten...haha!

Dit avontuur was mijn laatste outback-ervaring, dus ik heb geprobeerd heel bewust te genieten van de ruimte, rust en natuur hier. Blijft het mooist! Vervolgens hebben we team Duitsland weer opgezocht in Airlie Beach, waar we nog net Kay konden knuffelen en vervolgens uitzwaaien. Verder hebben we Airlie gebruikt om te wassen, een nachtje te stappen, te slapen, zwemmen, koken, douchen, schrijven en lezen in en bij de lagoon. De lagoon is een aangelegd, net iets te warm zeewaterbad met chloor. Bijzonder gevoel/bijzondere smaak. "Moet je ook niet drinken" zou je denken, doe ik ook niet, maar toch; iew. Wel een mooi plekje om de dag door te brengen, alweer door de prima openbare voorzieningen. En elke avond weer een uitdaging om een nog beter legaal of illegaal plekje voor de nacht te vinden!

Afgelopen zaterdag ging ons sinterklaascadeautje van start en we vanuti de haven van Airlie Beach. We zijn met de Solway Lass op een 3 dagen/3nachten zeiltocht geweest. Een van de mooiste dingen die ik heb gedaan/meegemaakt hier. Ik heb altijd gedacht dat ik een cruise saai zou vinden. En nog steeds. Maar dit was echt geweldig: Helpen met zeilen heisen, genieten van de uitzichten over de absurd turqoise zee en eilanden, op poedersuikerstranden lopen (ik voelde me nu echt een oliebol!), enorme vissen aan je tenen laten knabbelen, 's nachts in het licht van de boot dolfijnen zien jagen, liggend op de boeg sterren kijken, schommelend in slaap vallen, weer snorkelend genieten van de onderwaterwereld, heerlijk eten en veel tijd relaxend doorbrengen met een heel gezellige bemanning en crew. "Wat is het leven toch weer vervelend" enzo meer:)

Met pijn in het hart na 3 dagen afscheid genomen van boot, dolfijnen, zee, uitzichtjes en de fijne mensen. Bah bah. Dat is wel het meest vervelende van reizen: het afscheid nemen van alle moois, vooral de mensen.

Nu hebben we nog tot 15 december om in Brisbane te komen. We hebben een extra dag huur gekregen van Wicked door alle ellende bij de start van de trip, waardoor we met beide campervans een dag verloren hebben. Die hebben we dus terug gekregen. Ik ben aan eht proberen om in de buurt van Brisbane of Sydney te wooffen, maar rond kerst zijn maar weinig families op zoek naar helpende handen en extra gezelschap. Als het niet lukt vieren we met team Duitsland kerst in Brisbane en vervolgens Oud en Nieuw in Sydney. En daarna vlieg ik naar Nieuw Zeeland!!

Aan de ene kant lijkt alles ineens heel snel afgelopen, terwijl ik nog 2 maanden mag genieten van nieuwe plekjes, ervaringen en mensen! Zo lijken de afgelopen maanden ook super snel voorbij te zijn gegegaan, maar als ik terug kijk in m'n dagboek of foto's, komt het neer op 3 jaar aan ervaringen en ontmoetingen. En dat allemaal voor mij alleen, mijn hoofd, mijn hart! Wat ben ik toch een verwend nest geworden in dit paradijs genoemd Australie... Het is dan ook fijn om te weten dat m'n nieuwe broertje David ook blij is met het feit dat hij mij als reisgenootje heeft getroffen, waardoor ik weet dat ik een mooie bijdrage lever aan andermans reiservaring... En nu is het tijd voor een lekker maaltje ("Wat zorgen we toch weer slecht voor onszelf)

Voor foto's van ons Wicked avontuur:

(Meer volgt later!)

http://www.mijnalbum.nl/Album=RYSPN6TV

Veel liefs voor tijdens de donkere dagen!

X

Anke

Reacties 1

Dorrie 09-12-2009 11:07

hey Anke,

Het klinkt allemaal alsof je nog steeds met volle teugen aan het genieten bent van je avontuur! Groot gelijk!

De foto's zien er errug mooi uit. Die met die vleermuizen "verzacht" de boel gelukkig een beetje, daar word ik niet jaloers van, haha.

Groetjes Dorrie

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer